Motor-Center – Tilläggstjänster

AC-Service

Få en jämn och behaglig temperatur i din bil.

Din bils air condition bidrar till komfort i bilen då den tar bort fukt, rensar kupéluften och hjälper till att hålla en jämn och behaglig temperatur i bilen.

Svenska väderförhållanden gör att systemet inte håller sig helt slutet, därför kan även nya klimatanläggningar tappa 10–15 procent av köldmedlen per år eftersom systemet inte används tillräckligt under de kallare månaderna.

Vid service av din bils air condition tömmer vi systemet på kylmedel samt vakuumsuger AC-systemet i syfte att avfukta systemet och finna ev läckage. Vi avslutar med påfyllning av kylmedel, olja och spårmedel.

Boka tid hos oss regelbundet så hjälper vi din AC att fungera korrekt enligt tillverkarens rekommendationer och förlänger livslängden på din anläggning.

Motor-Center – Tilläggstjänster

Alkolås

Installation av Dräger alkolås

Många företag och organisationer väljer idag att utrusta sina fordon med alkolås för att minska riskerna, kvalitetssäkra transporterna eller uppfylla ställda upphandlingskrav.

Motor-Center installerar och kalibrerar Dräger Alkolås. Vi tar också emot enheter för reparation. Dräger alkolås möter fordonstillverkarnas kvalitetskrav och är de modeller som Polisen runt om i världen föredrar.

Våra rutiner kring hantering och rengöring av Dräger Alkolås följer Drägers rekommendationer och Dräger hygieninformation för Alkolås.

Läs mer på drager.se

Motor-Center – Tilläggstjänster

Bilglas

Snabb hantering vid t ex stenskott och byte av vindruta

Motor-Center i Nynäshamn byter bilglas i egen regi. Vi samarbetar med de ledande försäkringsbolagen och om det är aktuellt kan du göra skadeanmälan direkt till oss.

Det är viktigt att du snabbt åtgärdar ett stenskott för att förhindra att vindrutan spricker. En sprucken vindruta kan medföra allvarliga konsekvenser eftersom vindrutan är en del av bilens bärande konstruktion.

Om skadan har uppstått i synfältet, d.v.s inom 15 centimeter från rattens mittpunkt, måste du byta vindruta. Sitter skadan i synfältet innebär det också en 2:a i besiktningsprotokollet.

Generellt går stenskott upp till 30 mm att reparera. Ett gammalt stenskott har sämre förutsättningar. I väntan på åtgärd kan du skydda skadan med ett stenskottsplåster.

Motor-Center samarbetar med de ledande försäkringsbolagen, vilket ger snabb hantering av skadeärenden och en extra trygghet för våra kunder.

Vill du enbart boka tid, utan att göra skadeanmälan, använd gärna vår Boka tid-knapp.

Skadeanmälan gör du också enkelt via våra knappar. Vi kontaktar därefter dig och ditt försäkringsbolag. Vid skadeanmälan behöver du inte boka tid – vi återkommer till dig.

Servicehyrbil och hyrbil via Hertz erbjuds medan vi tar hand om din bil.

Motor-Center – Tilläggstjänster

Däck & fälg

Försäljning och däckverkstad

Hos Motor-Center finner du säsongens däck och fälgar av ledande fabrikat i olika prisklasser. Vi säljer däck på originalfälg som passar din körstil och din bil. Vi vet vilken kombination som ger din bil de köregenskaper du önskar, så fråga oss gärna om råd.

Montering och balansering ingår vid köp av däck och vi hjälper dig med hjulinställning. Vi har däckservice och däckhotell både i Nynäshamn och Gröndal.

Krav på vinterdäck gäller under tiden 1 december–31 mars om det råder vinterväglag.

Lagen kräver ett mönsterdjup på minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck men de är i praktiken slut vid 3 mm respektive 5 mm.

Läs mer om fordonsregler för däck hos Transportstyrelsen.

Vill du dela upp betalningen? Se våra alternativ på sidan Betalning.

Motor-Center – Tilläggstjänster

Däckhotell

All inclusive – hjulskifte, kontroll, tvätt och förvaring

Motor-Center erbjuder däckhotell i Nynäshamn och i Gröndal. Hjulskifte, tvätt samt kontroll av däck och lufttryck ingår till ett fast säsongspris. Vi förvarar dina däck mörkt, svalt, tryggt och säkert.

Däck och fälgar rengörs effektivt i vår miljövänliga däcktvätt, det är viktigt för däckens hållbarhet och livslängd att de hålls rena från vägsalt, smuts och lösningsmedel.

Mönsterdjupet och däckens kondition kontrolleras. Om däcken är utslitna meddelar vi dig detta. Hjulen förvaras svalt, torrt och mörkt i säkert förvar hos oss.

Ev uttjänta däck hämtas hos oss för återvinning. Detta ingår i miljöavgiften när du köpte däcket.

Välj själv om du vill ta en fika och vänta under tiden vi byter dina hjul, eller om du vill lämna bilen hos oss och återkomma senare under dagen. Om du behöver en bil medan vi byter hjulen, boka en av våra servicehyrbilar samtidigt som du bokar tjänsten.

Motor-Center – Tilläggstjänster

hjulinställning

Spara på bränsle och få en bekvämare bilresa

Korrekt inställning av fordonets hjulvinklar spar däcken och ger dig en bekvämare och säkrare bilfärd. Vi rekommenderar alltid åtgärden i samband med däckbyte.

1 gång/år eller var 1500 mil brukar man säga att hjulinställningarna bör ses över.

Hjulinställningen bör också kontrolleras om:

  • Du upplever att din bil drar åt något håll eller känns instabil
  • Du kört på någonting, t.ex. en refug eller trottoarkant
  • Ratten inte återgår till sitt ursprungsläge efter att du svängt
  • Ratten inte är rak när du kör rakt fram
  • Däcken slits ojämnt eller ovanligt mycket

Med våra precisa instrument mäter vi upp och justerar hjulvinklarna enligt bilmodellens specifikationer.

En korrekt utförd inställning ger bättre väggrepp. Bilen svarar bättre på din styrning och du blir en säkrare bilförare. Din bil får också minskat rullmotstånd och tillsammans med rätt lufttryck i däcken spar du både bränsle och miljö.

Motor-Center – Tilläggstjänster

Reservdelar & Tillbehör

Allt för din bil – köp delarna från oss

I vår tillbehörsavdelning i Nynäshamn finner du bl a däck, fälgar samt bas- och kampanjvaror från Volvo och Bilia. Mekar du själv kan du beställa reservdelar till alla bilmodeller och fabrikat för avhämtning hos någon av våra anläggningar. 

Motor-Center Nynäshamn har en välsorterad tillbehörsavdelning. Vi får beställda varor två gånger per dag från Volvo och Bilia. Från Bosch Car Service får vi dagliga leveranser. Du kan även beställa produkter för plåt- och lackarbeten hos oss.

Motor-Center Gröndal får dagliga leveranser av beställda delar från Autoexperten. Även här kan du köpa däck och tillbehör. Vi tar gärna hem det du vill ha på beställning – vi säljer även däck till motorcyklar!

Ring 08-27 44 33 för beställning eller använd Kontakt-knappen nedan.

Motor-Center – Servicehyrbil

Servicehyrbil

i samarbete med Hertz och försäkringsbolagen

Om du behöver en bil medan vi servar ditt fordon, boka en av våra servicehyrbilar. Servicehyrbil bokas alltid samtidigt som du bokar service.

Motor-Center i Nynäshamn samarbetar med Hertz Biluthyrning när det gäller servicehyrbilar.

MotorCenter i Gröndal har egna servicehyrbilar för kunderna.

OBS! Antalet servicehyrbilar är begränsat vid våra anläggningar, så principen först till kvarn gäller.

För hyrbil vid t ex skadeärenden samarbetar vi generellt med de etablerade försäkringsbolagen och Hertz Biluthyrning.

Kontakta oss GÄRNA
Vi hör av oss tillbaka till dig senast påföljande arbetsdag.

För tidbokning, boka tid via menyn eller via någon av våra Boka tid-knappar.
Det går även bra att ringa oss på 08-27 44 33 eller skicka e-post till info@motor-center.se.
Önskar du en e-postkopia på detta meddelande?
 
Tack
för att du kontaktade oss
Vi återkommer till dig senast påföljande arbetsdag.
Om du önskat en kopia via e-post har denna nu skickats till den adress du angivit. Vid tidbokning bekräftas alltid bokad tid via e-post.