Volvo Närservice

Volvo Närservice

Din lokala bilverkstad i Nynäshamn och Södertörn

Motor-Center / Volvo Närservice uppfyller Volvo Global Standards of Competence och är därmed godkända att utföra Volvo Originalservice / Originalservice Classic och garantiarbeten på din Volvo. Vi är också auktoriserad verkstad för Polestar.

Vår personal är välutbildad och uppdaterad på de senaste Volvomodellerna. Vi har således både kompetens och erfarenhet att alltid kunna ge väl underbyggda kostnadsförslag och utföra professionella arbeten.

Motor-Center har ett nära samarbete med Volvo och Bilia i Segeltorp som förser vår verkstad och butik med Volvo och Polestar originaldelar och produkter från Bilia.

Volvo Närservice är auktoriserad verkstad för Polestar och vi erbjuder även Volvo Polestar Optimering.

Motor-Center i Nynäs AB är anslutet till MRF.

Volvo Närservice

Serviceavtal

Bilia Serviceavtal & Volvo Rikstäckande

Du som har Volvos tilläggstjänst Rikstäckande Service och / eller Bilia serviceavtal är välkommen att boka tid hos oss på Motor-Center / Volvo Närservice i Nynäshamn oavsett om det gäller akuta åtgärder eller tillsyn vid rekommenderade serviceintervall. 

Som din lokala Volvo Närservice kontrollerar, servar och reparerar vi din bil enligt tillverkarens gällande rekommendationer, och vi använder endast Volvo Original reservdelar när vi utför arbeten. Detta för att din bil ska bibehålla sin säkerhet och sitt andrahandsvärde.

Rikstäckande Service är ett tillägg du kan teckna till ditt Volvo Serviceavtal. Med detta tillägg kan du lämna in din Volvo till oss för avtalad service, oavsett vart i landet du har köpt din bil. Här ingår även Volvo Originalservice som inkluderar förlängd Volvo Assistans.

Bilia Serviceavtal ger ett tryggt och smidigt bilägande. Avtalet omfattar originalservice av din bil till en fast och rabatterad månadskostnad, med prisgaranti under hela serviceperioden. Även här ingår fri vägassistans.

Vi erbjuder också prisvärda tilläggstjänster till ditt serviceavtal, t ex hyrbil vid service, hjulinställning och däckhotell.

Du får alltid servicegaranti när du lämnar in bilen för originalservice hos oss. Det betyder att du får garanti på att det vi åtgärdat är enligt serviceprotokollet och fackmannamässigt utfört.

Läs mer om Volvo Serviceavtal här

Läs mer om Bilia Serviceavtal här

Volvo Närservice

VOLVO ORIGINALSERVICE

inklusive Volvo Assistans från 1995 kr

Genom att alltid anlita en verkstad som är godkänd av Volvo säkrar du din Volvos andrahandsvärde. Vi på Motor-Center / Volvo Närservice ser till att din bil rullar säkert, oavsett årsmodell. Vi erbjuder också Volvo Original Classic, service för lite äldre årsmodeller.

Volvo Originalservice innehåller flera förmåner som ger dig trygghet. I servicen ingår bland annat byte av motorolja, filter och packning samt flera funktions- och säkerhetskontroller. Och naturligtvis får du en stämpel i din servicebok efter utförd service.

Volvo Original reservdelar används alltid vid byte av delar och utrustning så att din Volvo bibehåller samma säkerhet som den dag den rullade ut från fabriken.

Maskinskadeförsäkringen förlängs under de flesta omständigheter upp till 15000–17000 mil efter utförd Volvo Originalservice eller motsvarande service enligt tillverkarens rekommendationer. 

Volvo Assistans förlängs med ett år i taget utan extra kostnad fram till att bilen fyller 10 år.

Servicegarantin innebär att om, mot förmodan, något fel skulle uppstå på något som åtgärdats enligt serviceprotokollet så åtgärdar vi det kostnadsfritt så snabbt som möjligt. Dessutom lånar vi dig en bil under tiden.

Läs mer om Volvo Originalservice
Läs mer om Volvo Maskinskadeförsäkring

Volvo Närservice

Volvo Assistans

Förlängs automatiskt vid Volvo Originalservice

Volvo Assistans är en av marknadens starkaste assistanslösningar. Tjänsten innebär att Volvo lovar att hjälpa dig så fort du får problem med bilen.

Volvo Assistans ingår för ett år vid köp av en ny Volvo. Efter ett år förlängs Volvo Assistans med ett år kostnadsfritt varje gång en originalservice utförs enligt Volvos rekommenderade serviceprogram

Vid behov av assistans, använd supportknappen i bilen, Volvo Cars-appen eller ring 020-55 55 66.

För hjälp utomlands ring: (+46) 31 51 83 35.

Vid frågor om vad vi kan hjälpa till med i ditt skadeärende, ring 08-27 44 33 eller använd Kontakt-knappen nedan.

Läs mer om Volvo Assistans

Volvo Närservice

Systemuppdatering

Uppdaterad mjukvara behåller din Volvos funktioner

I din Volvo finns en mängd datorer som styr allt från bränsleinsprutningen till fönsterhissarna. En uppdaterad mjukvara optimerar bilens funktioner och säkerhet. 

Boka gärna en systemuppdatering i samband med service på din Volvo. Du kan också boka tjänsten separat.

Uppdatering kan utföras på alla Volvomodeller från årsmodell 1999 och framåt, förutom Volvo C70, S/V40-04 samt XC/V70-00.

En del uppdateringar kan du utföra själv via Volvo Download Center

Vid frågor och bokning av systemuppdatering, använd gärna någon av knapparna nedan eller ring 08-27 44 33.

Volvo Närservice

Volvo PST

Volvo Personlig Servicetekniker

Med en Volvo Personlig Servicetekniker (PST) har du alltid en expert nära till hands som känner till din bil och som vet vad som behövs för att din Volvo ska fortsätta fungera som du förväntar dig.

Volvo PST erbjuds kunder till Volvo Närservice, vår anläggning i Nynäshamn.

Din PST tar totalansvar för din bil och utför allt från felsökning till att föreslå och utföra åtgärder. Givetvis efter samråd med dig som kund.

Volvo PST hos Volvo Närservice i Nynäshamn är:

Vill du ha en personlig servicetekniker, kontakta oss via telefon 08-27 44 33 eller använd Kontakt-knappen nedan.

Volvo Närservice

Polestar verkstad

Vi är auktoriserad verkstad för Polestar

Volvo Närservice är av Polestar auktoriserad verkstad. Vi har servicetekniker som är specialutbildade på bilar från Polestar och därför kan vi erbjuda service och underhåll utan kompromisser.

Polestar som varumärke växer snabbt, och som Volvo Närservice är vi auktoriserad verkstad för bilar från Polestar. Vi erbjuder service och underhåll samt utför garantiarbeten. 

I Polestar originalservice ingår säkerhetskontroller och kontroller av utrustning, inklusive kostnader för arbete, reservdelar, programvara och rengöring.

Vid reparationer använder vi endast originaldelar från Polestar för garanterad trygghet i åratal framöver.

Genom vårt samarbete med Volvo har vi nära tillgång till all teknisk kunskap som krävs för din Polestar. Inga bilar lämnar vår verkstad utan att allt är klart och tveklöst uppfyller högsta standard. 

Volvo Närservice

Polestar OPTIMERING

Volvo Polestar Engineered Optimering

Polestar Engineered är ett exklusivt samarbete mellan Volvo och Polestar. Åtgärdspaketet optimerar sex viktiga funktioner i din Volvo och tar din körupplevelse till nästa nivå. 

Volvo Polestar Engineered Optimering förbättrar effekten och vridmomentet i din bil genom bättre gasrespons, ökad kraft i mellanregistret och snabbare växlingar. Även bromsar, fjädrar och chassi kan optimeras för extra prestanda.

Totalt erbjuds sex olika optimeringar

  • Gasrespons
  • Motor- och växelrespons
  • Motorprestanda
  • Växlingshastighet
  • Vridmoment
  • Växlingsprecision

 

Optimeringen tar cirka 60 minuter att genomföra och utförs av våra specialutbildade servicetekniker. Åtgärderna påverkar varken bilens garantier, bränsleförbrukning eller serviceintervall. 

Med optimering blir din bil mer dynamisk och roligare att köra. Även säkerheten ökar när du behöver extra prestanda, till exempel snabb acceleration vid omkörningar.

Om du vill får du din bil märkt med det exklusiva Polestar Engineered-märket efter optimeringen. En kostnad för registreringsbesiktning tillkommer.

Läs mer om Volvo Polestar Optimering här

Se vilka optimeringar som finns tillgängliga för din bil här

Volvo Närservice

Reparationer

Garantireparationer och maskinskador på din Volvo

Volvo Närservice i Nynäshamn utför garantireparationer på Volvobilar och åtgärdar maskinskador på din Volvo. Vi är också auktoriserad verkstad för Polestar.

Vi använder enbart Volvo Original reservdelar vid reparation av din Volvo så att den bibehåller sin säkerhet och sitt andrahandsvärde.

Stämpel i din bils servicebok ingår naturligtvis när vi har reparerat din Volvo.

Motor-Center i Nynäshamn är anslutet till MRF.

Vill du boka tid för reparation utan att göra skadeanmälan, använd vår Boka tid-knapp.

Skadeanmälan gör du också enkelt via våra knappar. Vi kontaktar därefter dig och ditt försäkringsbolag. Vid skadeanmälan behöver du inte boka tid – vi återkommer till dig.

Volvo Närservice

Reservdelar & Tillbehör

Volvo Original och Bilias hela sortiment

I vår tillbehörsavdelning och reservdelsbutik i Nynäshamn finner du bl a däck, fälgar samt bas- och kampanjvaror från Volvo och Bilia.

Om du mekar själv kan du beställa delar hos oss, vi får beställda varor två gånger om dagen från Bilia.

Den snabba tillgången till reservdelar innebär också att de bilar vi har inne för service och renovering inte behöver stå onödigt länge hos oss i väntan på rätt ersättningsprodukter.

För beställning och förfrågan, använd gärna Kontakt-knappen nedan.

Motor-Center – Servicehyrbil

Servicehyrbil

I samarbete med Hertz och försäkringsbolagen

Om du behöver en bil medan vi servar ditt fordon, boka en av våra servicehyrbilar. Servicehyrbil bokas alltid samtidigt som du bokar service.

Motor-Center i Nynäshamn samarbetar med Hertz Biluthyrning när det gäller servicehyrbilar.

MotorCenter i Gröndal har egna servicehyrbilar för kunderna.

OBS! Antalet servicehyrbilar är begränsat vid våra anläggningar, så principen först till kvarn gäller.

För hyrbil vid t ex skadeärenden samarbetar vi generellt med de etablerade försäkringsbolagen och Hertz Biluthyrning.

Logo, Hertz
Kontakta oss GÄRNA
Vi hör av oss tillbaka till dig senast påföljande arbetsdag.

För tidbokning, boka tid via menyn eller via någon av våra Boka tid-knappar.
Det går även bra att ringa oss på 08-27 44 33 eller skicka e-post till info@motor-center.se.
Önskar du en e-postkopia på detta meddelande?
 
Tack
för att du kontaktade oss
Vi återkommer till dig senast påföljande arbetsdag.
Om du önskat en kopia via e-post har denna nu skickats till den adress du angivit. Vid tidbokning bekräftas alltid bokad tid via e-post.